Over ons & Contact

Historie

Petrolheads is ontstaan uit de passie voor alles, waar een motor in-, aan- of onder zit. De passie voor auto’s is ontstaan in de jaren ’60. Je kent het wel; je bent bijna 18, internet bestond toen nog niet, dus ging je autoboekjes kopen om vervolgens de keuze te maken welke merk en model dat het moest gaan worden, gevolgd door een spaarperiode. Deze autoboekjes (zoals AutoVisie, AutoRevue, maar ook Auto Motor und Sport en Motor ‘73 zijn nog steeds in ons bezit.

Na de eerste auto’s volgde al gauw de stap naar de autosport. Beginnende met de kaartleesritten, vervolgens een rit op snelheid, om daarna met helm en stropdas achter het stuur aan de eerste rallies mee te doen. Eind jaren ’70 werd de passie voor auto’s, zoals in de beste families gebeurd, overgebracht van vader op zoon. En zo liep dat kleine manneke met kaplaarzen en zijn speelgoedauto aan een touwtje ( radiografische auto’s bestonden toen nog niet ) langs de proeven. Totdat hij geroepen werd om te komen kijken, zodat hij zijn vader toen de tijd met een heuse Opel Ascona in Groep 2 spec voorbij zag vliegen.

Eind jaren tachtig werd het tijd voor een eigen rijbewijs om vervolgens na een paar jaar in de navigatiestoel plaats te nemen en later zelf plaats achter het stuur. De autosport is middels het rallyrijden, circuit racen, karten en een rode lijn door het leven van de familie Verspuij blijven lopen.
Halverwege de millennium jaren heeft de autosport plaats gemaakt voor een andere hobby; het kopen en verkopen van oldtimers en youngtimers. Zo af en toe werd er een auto of motor gekocht om hem vervolgens na een tijdje weer aan een andere autoliefhebber te verkopen.

Peter Junior is inmiddels met zijn eigen onderneming gestart. Als instructeur geeft hij gevorderde circuit en openbare weg rijvaardigheidstrainingen. Veelal zijn deze trainingen met sportieve auto’s. Echter ook aan bestuurders, die gewoon meer willen weten over het autorijden zelf. En door allerlei tips en tricks met hun auto zich vlot en veilig over de landelijke routes kunnen voortbewegen.

In de tussentijd is de verzameling in omvang gegroeid en hebben beide Peters besloten om de activiteiten uit te breiden. Tijd om de volgende stap te maken en de verzameling auto’s in een andere context aan te bieden; Petrolhead!

Ons motto: Elke reden is goed om een oldtimer of youngtimer te berijden!

Waarom Petrolheads?

Petrolheads is een jong en dynamische bedrijf met een grote passie voor klassiekers en youngtimers. Als Petrolheads zijn we klantgericht en bieden wij onze auto’s of motoren met bijpassende prijzen aan.

We are PetrolHeads Rotterdam
Wir sind PetrolHeads Rotterdam

  Uw naam (verplicht)

  Uw Email (verplicht)

  Onderwerp

  Auto- of Motormerk

  Type

  Uw bericht