Interclassics Brussel – 17, 18 & 19 november 2017

Van 17 t/m 19 november wordt weer Interclassics Brussel gehouden, het oldtimer evenement van de Benelux! De thema’s van dit jaar zijn: ‘The Legends of Spa Franchorchamps’ en ‘The Fascinating World of Microcars’.

Thema: ‘The Fascinating World of Microcars’

Een dwergauto is een historisch (de productie is vóór 1970 beëindigd), gemotoriseerd 3- en 4 wielig voertuig, waarvan de motor een cilinderinhoud heeft van maximaal 600 cc. De vroegste dwergauto’s hadden vaak maximaal twee zitplaatsen en drie wielen. De meeste van deze auto’s zijn in de vijftiger jaren van de vorige eeuw gebouwd en heetten toen ‘scootmobiel’, ‘bubble car’ (vooral de exemplaren met grote gewelfde ruiten) of gewoon ‘kleine auto’. Dwergauto’s werden meestal uit bezuinigingsoverwegingen geboren in tijden van benzine- of materiaalschaarste. Vooral in het Europa van na de Tweede Wereldoorlog brak er een bloeitijd aan voor de dwergauto. In Duitsland waagden vliegtuigproducenten als Messerschmitt en Heinkel, die geen vliegtuigen meer konden bouwen, zich aan de productie van deze cockpits op drie wielen. Het verhaal gaat dat er nog een voorraad cockpitkoepels lag, waar toen dit autootje bij werd ontworpen.

Slechts enkele modellen dwergauto zijn in grote aantallen (meer dan 100.000 stuks) gebouwd zoals de Messerschmitt, de Goggomobil en de BMW Isetta. Van veel meer zijn er tientallen of honderden gemaakt. Veruit de meeste van de ruim 1500 modellen van 500 fabrikanten zijn slechts één of enkele malen gebouwd. Een heel klein percentage heeft de tand des tijds overleefd en deze worden nu gekoesterd door mensen binnen- en buiten clubverband.

Thema: ‘The Legends of Spa Franchorchamps’

Het circuit van Spa-Francorchamps wordt door veel coureurs beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. Spa-Francorchamps kan sinds het begin van de jaren twintig op duizend-en-een fantastische en heldhaftige verhalen terugblikken. In de beginjaren reden de piloten op een piste van aarde, achter het stuur van een helse machine. Het circuit werd bedacht door aristocraten uit Luik, in de magische driehoek tussen Francorchamps, Malmedy en Stavelot. In 1924 vond voor het eerst de bekende 24 Uur van Francorchamps plaats, een jaar na de 24 Uur van Le Mans. De eerste echt grote wedstrijd met internationale weerklank voor eenzitters kwam er in 1925, met de Grote Prijs van Europa. Zeven wagens namen aan het evenement deel. De overwinning was voor de bekende Alfa Romeo-piloot Antonio Ascari.

In 1939 bedacht het bestuur een unieke bocht, die ook terug te zien is in het jaarbeeld van InterClassics Brussels 2016: de Raidillon. De piloten moesten de bocht tegen zeer hoge snelheid aansnijden, waarmee duidelijk naar voren kwam wat het bestuur van het circuit wilde: Spa-Francorchamps uitbouwen tot één van de snelste circuits van Europa. De bocht heeft inderdaad bekendheid verworven in de hele wereld en wordt aanbeden door piloten.

Tijdens InterClassics Brussels wordt dit thema gepresenteerd aan de hand van ongeveer 20 auto’s die deel hebben uitgemaakt van de historische geschiedenis van het circuit.

Bestel nu uw tickets >>

Comments are closed here.